Romașcani revoltați de arborii tăiați în oraș. Câți copaci vor fi doborâți, conform Primăriei

de | 11/02/2019 | Local, Social

Mai mulți romașcani au reacționat la acțiuni de tăieri ale arborilor din oraș. Luni, 11 februarie, au fost cel puțin două situații de acest fel: una în zona Școlii „Mihai Eminescu”. Locuitorii acelor blocuri susțin că arborii tăiați au fost plantați și îngrijiți de ei și că nu exista niciun motiv de tăiere, copaciii fiind sănătoși.

Mai avem copaci de tăiat!?Salcâmii puși de noi, azi au fost,,omorâți”de niște oameni răi! Sănătoși,nici unul nu este bolnav, fiecare dintre ei ozona zona, oprea gunoaiele și mirosurile ,,pestinențiale” venite din containere, ne încânta cu florile plăcut mirositoare. Ați distrus gărduțul viu,ați luat cele 3 bătătoare de covoare, ați tăiat trandafirii, corcoduși și alți copaci îngrijiți de noi,locatarii. OPRIȚI-VĂ!„, a scris Angelica Tăbăcaru pe Facebook. Reacțiile nu au întârzâiat, cei mai mulți dintre romașcani fiind împotriva tăierilor de arbori.

O situație similară s-a înregistrat în centrul orașului, în spatele Casei de Cultură, trecătorii și cei care au afaceri sau locuiesc în zonă fiind surprinși de zgomotul drujbelor.

Primăria municipiului Roman susține că în oraș vor fi tăiați mai mulți copaci.

Conform autorizației de exploatare de la Ocolul Silvic Roman, în această perioadă vor fi doborâți 83 de copaci din municipiul Roman, activitate ce este estimată a se încheia în circa două săptămâni, după care se va trece la toaletarea arborilor, în baza solicitărilor primite de la asociațiile de proprietari sau de la persoane fizice. Activitatea de tăiere a arborilor se face în baza autorizației de exploatare emisă de Ocolul Silvic Roman și a avizului de la Agenția de Protecție a Mediului. Toți arborii care sunt doborâți de către Primăria municipiului Roman sunt marcați și reprezintă un pericol pentru bunurile din zonă sau pot pune în pericol viața oamenilor.Precizăm faptul că, în anul 2018, pe domeniul public al municipiului Roman au fost plantați 30 de arbori din specia molid – în următoarele zone Casa de cultură, Parc Poliție, Parc Primărie și 30 de arbuşti decorativi în Pietonalul Ștefan cel Mare. Către asociațiile de propietari au fost distribuiți pentru a fi plantați 1.100 arbori din speciile tei, paltin, frasin, mesteacăn. La aceștia se adaugă cei 5.000 de puieți de salcâm plantați de echipele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență”.

– punct de vedere Primăria Roman

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.