Ce face UE pentru mine!? Jucătorii de jocuri de noroc online în UE

de | 13/02/2019 | Ce face Uniunea Europeană pentru mine

Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni.

Vă numărați printre cei șapte milioane de utilizatori ai serviciilor de jocuri de noroc online din UE? Dacă da, faceți parte dintr-un club cu foarte mulți membri… dar vă simțiți cu adevărat în siguranță?

Adevărul este că, la nivelul Uniunii, nu există norme specifice pentru serviciile de jocuri de noroc online. Cu toate acestea, mulți pasionați din UE sunt din ce în ce mai interesați de oportunitățile de a juca jocuri de noroc în alte țări. Astfel, utilizând site-uri nereglementate, fără niciun control din partea UE, sunt expuși riscurilor de fraudă.

Mai multe țări din UE și-au revizuit legislația pentru a lua în considerare noile moduri de practicare a jocurilor de noroc, cum ar fi pe internet și pe telefonul mobil. Cu toate acestea, încă există diferențe foarte mari între normele naționale. Și mai important este că, dată fiind natura mediului online și dimensiunea deseori transfrontalieră a jocurilor de noroc online, cetățenii nu pot fi protejați efectiv doar prin măsuri naționale, adoptate individual de statele membre ale UE.

În 2014, Comisia Europeană a formulat o serie de recomandări pentru a ajuta țările UE să protejeze mai eficient utilizatorii de servicii de jocuri de noroc online și, în special, pentru a împiedica expunerea minorilor.

Prin urmare, Comisia încurajează dezvoltarea unor instrumente mai bune de verificare a vârstei și a unor filtre mai eficiente pentru trierea conținutului online, insistând totodată asupra unei publicități mai responsabile și a unui control parental crescut.

Pe lângă protejarea minorilor de jocurile de noroc online, este esențial să li se ofere sprijin celor care suferă de dependență de jocurile de noroc (ludopatie) sau de alte forme de tulburări asociate practicării unor astfel de jocuri, identificând metode eficiente de tratament și prevenire.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.