Medici romașcani fără drept de practică în registrul Colegiului Medicilor

de | 13/02/2019 | Local, Sănătate

Cazurile privind practicarea medicinei fără drept de către anumite persoane și declarațiile publice ale autorităților centrale pe această temă – recomandarea de a verifica dacă un medic are sau nu drept de practică – a făcut ca tot mai mulți pacienți să descopere siteul Colegiului Medicilor din România și să caute medici în registrul electronic.

În acest registru, unii medici din Roman și zonă apar, surpriză!, fără drept de practică. Este vorba inclusiv despre medici din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, cum ar fi Laura Arvătescu sau Irina Iftime. Alte nume care par a fi în aceeași situație: Ana Cristina Hotăranu, Claudiu Coadă, Constantin Dorneanu-Iftime (precizăm că această căutare nu este exhaustivă).

În cazul medicilor angajați în Spitalul Roman, explicația pentru cele scrise în registrul Colegiului Medicilor a dat-o managerul Spitalului.

Este o chestiune pur birocratică. Avizul pentru dreptul de liberă practică se acordă anual, în funcție de momentul în care expiră asigurarea medicului pentru malpraxis. Am discutat cu doamnele doctor și mi-au confirmat că au depus documentele pentru reînnoirea avizului de liberă practică. Această actualizare nu s-a făcut, însă, și pe siteul Colegiului Medicilor. Nu este vorba despre altceva, ci doar de birocrație.”

dr. Maria Andrici, manager general Spitalul Municipal de Urgență Roman

Cetățenii care doresc să verifice dacă medicii la care apelează au drept de prectică o pot face la Colegiul Medicilor. Cu rezerva că informațiile nu sunt mereu la zi și, prin urmare, neadevărate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.