Pregătire gratuită pentru examene, la biserică

de | 13/02/2019 | Local, Social

Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, examenele bat la ușă. Mai sunt doar câteva luni și vor începe Evaluarea Națională pentru elevii ce termină gimnaziul, respectiv Bacalaureatul pentru absolvenții de clasa a XII-a.

O parte dintre elevii de clasa a VIII-a se pregătesc deja pentru testul de sfârșit de gimnaziu. Și o fac gratuit, datorită Bisericii „Sf. Voievozi” din Roman. La fel ca în vremuri demult apuse, pridvorul bisericii a devenit loc de predare. De la 1 octombrie au loc, lunea și marțea, cursuri de pregătire la limba română și la matematică.

Prima școală românească a fost pridvorul bisericii. Cândva, în jurul Bisericii Albe existau niște anexe în care se făceau ore. Ne-am gândit să reînnodăm această tradiție. Suntem la al treilea an de meditații gratuite pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a și ne bucură mult succesele din anii anteriori, când elevii ce au făcut pregătire la noi au obținut note de 10 la evaluare ori bacalaureat sau au reușit la instituțiile de învățământ superior la care au intrat cu examen.”

pr. Valentin Băltoi, paroh Biserica Sf. Voievozi Roman

Joi, 14 februarie, începând cu ora 15.00, va începe pregătirea și la istorie, pentru elevii de clasa a XII-a. Profesorii voluntari care îi pregătesc pe elevi sunt Mihaela Băltoi (limba și literatura română, CNRV), Gabriela Romano (limba și literatura română, CNRV), Aurora Ostafe (matematică, Șc. Al. I. Cuza) și Ana-Maria Bejan (istorie, Șc. Gâdinți).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.