Romașcanii vor putea alege investițiile pentru oraș

de | 15/02/2019 | Administrație, Local

Primăria municipiului Roman va aloca, în premieră în acest an, o sumă din banii comunității pentru bugetarea participativă. Romașcanii cu ideii de îmbunătățire a vieții în oraș vor putea propune proiecte de maxim 200.000 lei, iar administrația publică locală le va duce la îndeplinire.

Proiectul de regulament privind bugetarea participativă a fost pus în dezbatere publică, iar persoanele interesate pot trimite sugestii și propuneri până pe 25 februarie.

Conform proiectului,  domeniile de aplicare ale bugetării participative vor fi: infrastructură stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale); amenajare de spații verzi și locuri de joacă; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); infrastructură socială, culturală, de sănătate; smart city.

Pentru depunerea unui proiect vor fi completate următoarele informaţii: titlul proiectului, domeniul în care se înscrie proiectul, descrierea proiectului, localizarea proiectului, beneficiarii, bugetul estimat, documente ataşate, modul în care iniţiatorul doreşte să se implice în proiect (voluntariat, cofinanţare, sponsorizare).

Conform calendarului propus de administrația locală, proiectele ar urma să fie depuse în perioada 15 martie – 15 aprilie, iar între 1 – 15 mai ar fi perioada de votare a proiectelor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.