Din martie, plata parcării prin SMS și card. Cât costă parcările în Roman

de | 20/02/2019 | Administrație, Local, Util

Primăria municipiului Roman aduce la cunoștința cetățenilor faptul că, începând din data de 4 martie, la nivelul parcărilor publice de pe raza orașului, marcate cu vopsea albastră, va deveni operațional sistemul de achitare a contravalorii taxei pentru parcare prin SMS sau cu un card bancar. Rămâne valabilă, de asemenea,  și opțiunea achiziționării tichetului de parcare de la parcometrele din zona parcărilor.

Parcările publice, marcate cu vopsea albastră, sunt situate în următoarele zone: bulevardul Roman Mușat (tronson de la Favorit și până la sens giratoriu Florilor), Oituz, Libertății, Unirii, Cuza Vodă, Dobrogeanu Gherea (tronson între bulevardul Roman Mușat și Ștefan cel Mare), Ștefan cel Mare (tronson între Oituz și Smârdan), Sucedava (tronson între Oituz și Ion Ionescu de la Brad) și Tineretului (tronson între Mihai Eminescu și bulevardul Republicii).

Pentru plata prin SMS se va trimite un mesaj la numărul 7420. Tarifele sunt de 0,25 euro plus TVA pentru parcarea autoturismului timp de o oră și de 1,10 euro plus TVA pentru parcarea autoturismului timp de 24 de ore.

Cei care vor dori plata cu cardul vor trebui să descarce o aplicație pe telefon: TPARK. Costurile sunt de 1,25 lei pentru o oră de parcare, de 6,25 de lei pentru 24 de ore de parcare sau de 49,98 de lei pentru un permis de parcare valabil timp de o lună. Aplicația permite inclusiv plata prin SMS, cu tarifele menționate mai sus pentru această modalitate de achitare a contravalorii parcării. Avantajul folosirii acestei aplicații este aceea că utilizatorii vor fi atenționați din timp că expiră valabilitatea plății parcării.

Romașcanii care locuiesc în zona parcărilor marcate cu vopsea albastră pot să-și procure un abonament de parcare riveran, al cărui cost este de 120 de lei pe an, la fel ca în cazul parcărilor de reședință. Abonamentul de parcare lunar (pentru toate parcările din oraș), este de 40 de lei/lună.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.