Legea privind combaterea violenței domestice ar putea fi modificată

de | 26/02/2019 | Național, Social

Legea privind prevenirea și combaterea violenței domestice ar putea fi modificată, scopul modificării fiind acela de a oferi victimei șansa apelului în cazul în care un judecător refuză emiterea ordinului de protecție. Deputatul Alexandru Rotaru a depus, săptămâna trecută, împreună cu alți doi parlamentari, o propunere legislativă în acest sens.

„În expunerea de motive am susținut faptul că modificarea legii se impune pentru a asigura ambelor părţi drepturi egale în cazul proceselor ce au ca obiect emiterea ordinului de protecţie. Legislația în vigoare limitează dreptul victimei de a ataca cu apel refuzul unui judecător de a emite ordinul de protecție. Propunerea noastră stipulează următoarele: <Hotărârea prin care se soluționează cererea de emitere a ordinului de protecție este supusă numai apelului, în termen de 3 zile de la pronunțare dacă s-a dat cu citarea părților și de la comunicare dacă s-a dat fără citarea lor.>”

Alexandru Rotaru, deputat PSD

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.