Bugetul Romanului, la mâna PSD

de | 26/02/2019 | Administrație, Economic, Local

Bugetul municipiului Roman pentru anul 2019 va fi la mâna conducerii județului – implicit, a PSD. Primarul Lucian Micu susține că, spre diferență de anul trecut, când au fost precizate clar sumele ce reveneau autorităților locale, anul acesta s-a repartizat totul la nivel de județ și încă nu se cunosc sumele ce vor reveni fiecărei localități.

În mod normal ar trebui să se facă după o formulă clară, o formulă care ar trebui stabilită de direcțiile finanțelor publice. Nu știm care sunt criteriile după care se va împărți bugetul. La nivel teoretic, poate exista riscul de a primi mai puțini bani decât avem nevoie pentru funcționare și investiții. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple, sper să se țină cont de contributivitate și de faptul că un municipiu oferă servicii de educație și de sănătate pentru cetățeni care nu sunt doar din oraș, ci și din alte localități.”

Lucian Micu, primar municipiu Roman

Bugetul aprobat de Parlament va fi analizat de Curtea Constituțională a României, după ce președintele Iohannis a sesizat Curtea susținând că au fost încălcate mai multe legi și tratate. O primărie poate aproba bugetul propriu la 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a legii bugetului național. Prin urmare, dacă bugetul s-ar publica mâine în Monitorul Oficial, abia la jumătatea lunii aprilie vor putea primăriile să spună că au buget și că se pot apuca de investiții.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.