Semn clar de alegeri: UNPR Neamț se regrupează

de | 06/03/2019 | Județean, Politică

Apropierea a patru rânduri de alegeri în mai puțin de doi ani îi face pe oamenii politici să se regrupeze. Se întâmplă acest lucru și la UNPR, un partid înființat în urmă cu nouă ani în mare parte din foști membri ai PSD și care s-a remarcat prin negocieri pentru a intra la guvernare și pentru coloanele oficiale ale președintelui de partid, Gabriel Oprea, pe vremea când era ministru de Interne.

Acum, partidul vrea să intre din nou în cursa electorală și, conform unui comunicat de presă, se află în proces de reorganizare.

La Neamț, UNPR se laudă cu patru primari, patru viceprimari și 30 de consilieri locali, coordonați de președintele interimar Costache Lupu.

Pe lângă rechemarea în partid a foștilor membri, UNPR a mai transmis că „este partizanul consensului politic pe marile teme de interes national și nu va respinge nicio alianță cu forțele politice positive, loiale țării, care susțin progresul și modernizarea României, promovarea și apărarea valorilor românești fundamentale și a identității naționale.”

Prin valorile declarate, UNPR ar putea deveni un înlocuitor al ALDE în sprijinul PSD, în condițiile în care partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunțat deja că va participa cu lista proprie de candidați la alegerile europarlamentare din luna mai.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.