Romanul, parte din „autostrada electrică”

de | 06/03/2019 | Economic, Local

În centrul orașului, în spatele Casei de Cultură a fost montată o stație de încărcare rapidă pentru autovehiculele electrice. Stația, care va deveni funcțională în câteva zile, face parte dintr-un proiect european implementat în mai multe județe de E.ON și Mol România.

Proiectul va însemna montarea a 40 de stații electrice pe traseele: Iași – Târgu Mureș – Alba-Iulia, Suceava – Bacău – Călărași și Constanţa – Bucureşti – Timişoara.

Tariful de încărcare pentru aceste stații variază de la 1,2 lei la 1,9 lei /unitate de încărcare. Bateria unei mașini electrice are, în funcție de producător, între 20 și 50 kW. Utilizarea stației rapide înseamnă că 80% din baterie va fi încărcată în aproximativ 40 de minute.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.