Ministrul Sănătății promite aparatură pentru Spitalul Roman

de | 07/03/2019 | Local, Sănătate

Ministrul Sănătății promite că toate solicitările spitalelor din județul Neamț privind dotarea cu aparatură medicală vor fi rezolvate. Sorina Pintea a făcut această declarație în cadul vizitei pe care a efectuat-o  la Consiliul Județean Neamț, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Ionel Arsene, cu primarii din localitățile în care sunt spitale și cu managerii de spitale, toți discutând despre masterplanul regional pentru servicii în sănătate.

Bugetul pentru aparatură medicală al Ministerului Sănătății a crescut subtanțial, de la 193 de milioane anul trecut, la 1 miliard 183 de milioane anul acesta; prin urmare, toate solicitările spitalelor  din județul Neamț, și nu numai, vor fi realizate.”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății

La Spitalul Roman, autoritățile spun că au nevoie de bani pentru finalizarea reabilitării termice a corpului principal de clădire, aproximativ 500.000 lei, și de alți 3.300.000 lei pentru achiziționarea de aparatură, referatele de necesitate fiind deja depuse la Ministerul Sănătății.

În cadrul aceleași întâlniri, Ministrul Pintea a asigurat toți managerii de spitale și reprezentanții autorităților locale că umărul de paturi din unitățile spitalicești nu va scădea.

Ministerul Sănătății nu va tăia numărul de paturi. O dată la trei ani se aprobă numărul de paturi la nivelul Ministerului. Anul acesta s-a aprobat același număr de paturi ca în urmă cu trei ani. Am luat fiecare spital în parte cu indicatori ce se analizează în toată Europa: indicele de utilizare a patului, durata medie de spitalizare, indicele de complexitate; i-am analizat și am ajuns la concluzia că la unele spitale trebuie să face m redistribuiri, adică dintr-o secție în alta. Cred că s-a înțeles exact ceea ce se dorește, un act medical de calitate, și nu tăierea paturilor.”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Masterplanul regional pentru serviciile în domeniul sănătății a creat dezbateri aprinse, managerii de spitale susținând că documentul nu se raportează la realitățile sociale atunci când se propune eficientizarea cheltuielilor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.