Un consilier local vrea Romanul destinație turistică. Ce propune

de | 10/03/2019 | Administrație, Fără categorie, Local

Un consilier local i-a propus primarului Lucian Micu, la întâlnirea de la începutul acestui an, când au avut loc dezbaterile pe buget, să  ia în calcul propunerile lui de a oferi municipiului un aer mai… turistic, în așa fel încât cei care tranzitează orașul să aibă motive pentru a rămâne mai mult.  

Cum vede consilierul local Mircea Beloiu, membru al Consiliului Seniorilor, transformarea Romanului în destinație turistică:

  • punerea în valoare a statuii domnitorului Roman Mușat prin iluminarea acesteia pe timp de noapte și mutarea drapelelor de pe statuie;
  • transformarea fântânii arteziene actuale în una modernă, eventual muzicală, iluminată cu becuri colorate;
  • montarea pe cele trei laturi ale parcului a unui ansamblu de statui cu personalitățile istorice și culturale ale țării și ale orașului – o sugestie fiind realizarea unor copii ale statuilor din Parcul Municipal;
  • amplasarea în zona dintre casa de Cultură și strada Oituz a unui orologiu modern;
  • iluminarea fațadelor clădirilor din centru: Casa de Cultură, Colegiul Național „Roman-Vodă”, Policlinica cu Plată, Palatul Administrativ (n.r. – Colegiul și Primăria au deja iluminat ornamental);
  • continuarea negocierilor cu sindicatele pentru ca administrația locală să preia Casa de Cultură.

Pe lângă aceste sugestii, în documentul înaintat primarului se mai vorbește despre atragerea investitorilor privați pentru ca în Parcul Municipal să se construiască un parc de distracții, realizarea unei pasarele pietonale dinspre parc către Roman Value Centre și refacerea cetății Romanului (n.r. – nu se precizează dacă este vorba de Cetatea Nouă sau de cea Veche).

De asemenea, sunt aduse în discuție mai multe sugestii privind circulația rutieră din oraș: consilierul local dorește montarea mai multor indicatoare de orientare și semaforizarea sau înființarea de sensuri giratorii în intersecțiile de la Abator, 1 Mai, str. Cuza Vodă cu Dobrogeanu Gherea sau str. Anton Pann cu bulevardul Republicii.

Alte propuneri:

  • construcția de noi locuri de parcare pe partea stângă a străzii Libertății, prin micșorarea trotuarului dinspre biroul notarial Adrian Tănase, deschiderea circulației rutiere pe ambele sensuri și amenajarea unui sens giratoriu la intersecția str. Libertății cu bulevardul Roman Mușat;
  • lărgirea străzii Dobrogeanu Gherea în zona casei Căsătoriilor;
  • construirea unui pasaj suprateran pe strada Dumitru Mărtinaș, peste calea ferată;
  • iluminarea străzii Ștefan cel Mare până la Poarta Nord și amenajarea de trotuare (n.r. – idee lansată în spațiul public de Laurențiu Leoreanu, pe vremea când era primar).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.