În ciuda indexării cu rata inflației, primarul promite că taxele locale nu vor crește

de | 11/03/2019 | Administrație, Economic, Local

Primăria Roman, la fel ca toate celelalte primării din țară, are obligația de a indexa cu rata inflației valoarea taxelor și impozitelor locale aferente anului 2020. Proiectul în cauză a fost suspus consultării publice pe site-ul Primăriei, aprobarea indexării taxelor și impozitelor locale cu 4,6% urmând a se face prin hotărâre de Consiliu Local până la  sfârșitul lunii aprilie.

Cu toate acestea, primarul Lucian Micu dă asigurări că romașcanii nu vor avea parte de o majorare.

Celebrul cod fiscal ne impune imperativ ca până la sfârșitul lunii aprilie să indexăm cu rata inflației taxele și impozitele locale. În cazul în care nu vom face acest lucru până la sfârșitul lunii aprilie, celebra ordonanță 114 impune obligativitatea pentru autoritățile publice locale de a duce spre maxim toate taxele și impozitele locale. Practic, e o obligație pe care dacă noi nu o respectăm duce la o povară fiscală foarte mare asupra romașcanilor. Dar eu pot să afirm cu certitudine că, în ciuda acestei indexări cu rata inflației, taxele și impozitele locale în anul 2020 vor fi la nivelul anului 2019. Dar acest lucru se va realiza prin hotărâre de Consiliu Local, la sfârșitul lunii octombrie, anul acesta.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.