Primarul va deveni „diriginte de șantier”

de | 11/03/2019 | Administrație, Economic, Local

Primarul promite că va merge personal pe șantiere în fiecare zi pentru a verifica cum se va lucra în oraș. Lucian Micu a precizat că intenționează să fie atent mai ales la respectarea termenelor de execuție cerute de administrația locală și asumate de constructori la momentul semnării contractului.

Începând din acest an îmi voi face un obicei ca în fiecare zi să fiu prezent pe șantierele care vor porni în oraș. Vom avea suficiente șantiere pornite: străzi în cartierul Petru Rareș, reabilitare de trotuare, reabilitare grădinițe, modernizarea corpului B de la Școala Vasile Alecsandri, rețele de apă pluvială și asfaltare în cartierul Nicolae Bălcescu. Vor fi 15 – 20 de șantiere mari în Roman anul acesta.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Constructorii care au contracte cu administrația publică locală sunt obligați să depună într-un cont o garanție de bună execuție. Această garanție poate fi utilizată dacă firma nu-și face treaba la standardele din contract. Până acum, însă, doar într-un singur caz a folosit Primăria Roman garanția pentru lucrări de reparații în cadrul contractului.

De regulă, firmele care sunt în activitate remediază pe cheltuiala proprie deficiențele pe care noi le constatăm. Însă în cazul complexului sportiv de agrement Moldova, zona de bazine, firma respectivă care a câștigat licitația nu mai desfășoară activitate și de aceea lucrările în garanție pe care le-am efectuat s-au făcut trăgând banii din garanție, de la Trezorerie. Și am avut și situația în care sumele cheltuite au depășit valoarea garanției și suntem în instanță pentru reîntregirea sumei și plata către Primărie.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.