Primarul, luat la tură de cetățenii din cartierul Petru Rareș. Edilul promite asfalt până la finalul anului

de | 12/03/2019 | Administrație, Local

La vreme de seară, Lucian Micu, primarul municipiului Roman, a avut o întâlnire dificilă cu locuitorii cartierului Petru Rareș. Aceștia l-au plimbat pe primar pe străzi și au reclamat că lucrările la rețeaua de canalizare sunt efectuate defectuos.

Lucian Micu in cartierul Petru Rares 7915

De extinderea rețelei de canalizare se ocupă o asociere de firme – PHR Construct Solutions SRL Dulceşti și SC Capital Invest SRL Moineşti – iar valoarea contractului este de 1.827.431,85 lei, TVA inclus. Contractul este semnat încă din anul 2017, la acea vreme primarul apreciend că lucrările se vor termina la începutul anului 2019.

Lucian Micu in cartierul Petru Rares 7937

Suntem în martie 2019 și lucrarea pare departe de a fi încheiată: tuburile de beton de pe marginea drumului stau mărturie. Locuitorii cartierului au mai făcut sesizări la primărie, ultima ajungând la primar în ianuarie 2019 prin intemediul consilierului local Daniel Vasiliu, la dosar fiind atașat și un tabel cu semnături. Două luni mai târziu răspunsul primarului era încă așteptat de cetățeni, dar, surpriză, acesta declară în conferință de presă că nu le-a răspuns în scris pentru că ar fi vorbit cu o parte din cetățenii care apăreau pe tabel și aceștia i-ar fi declarat că nu e semnătura lor.

Acum cetățenii s-au mobilizat și i-au înmânat primarului un alt tabel, cu peste 30 de semnături. Mai mult, i-au atras atenția primarului pe un ton mai tăios că ei s-au săturat de promisiuni.

Lucian Micu in cartierul Petru Rares 7929

„Toți primarii au venit și au promis. A venit și Cărpușor, a venit și Leoreanu, acum a venit și dumnealui. Noi ne-am săturat de promisiuni. Pe strada noastră n-a călcat nici un primar când am fost inundați. Avem și noi copii care trebuie să meargă la școală. Lucrarea asta (rețeaua de canalizare, n.r.) e făcută aiurea. Ei vin, promit și pleacă, dar taxele și impozitile noastre sunt bune, nu!?”

Primarului i-au fost arătate acele aspecte care, în opinia cetățenilor, demonstrează că rețeaua de canalazare nu este construită corespunzător: o gură de canal lăsată neacoperită – în pericol de a fi colmatată cu prundiș dar și un real pericol pentru cei care trec pe acolo, un panou electric și cabluri lăsate la îndemâna copiilor, guri de canal acoperite, materiale de construcție abandonate neglijent pe marginea drumului, dejecții rămase în urma vidanjării, etc.

Lucian Micu in cartierul Petru Rares 7935

Primarul Lucian Micu le-a promis romașcanilor că până la sfârșitul anului vor avea canalizare pluvială și menajeră funcționale, asfalt pe străzi și trotuare amenajate.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.