Parlamentul European are ambasadori la Roman

de | 13/03/2019 | Educație, Local

Mai mulți tineri, elevi ai Colegiului Național „Roman Vodă”, organizează activități de promovare a valorilor europene și le „predau” altor colegi abc-ul Uniunii Europene.

Aceste activități au loc în contextul în care Colegiul Național „Roman Vodă” candidează pentru titlu de școală-ambasador a Parlamentului European. Sunt 14 ambasadori juniori și alți 4 ambasadori seniori, profesori în colegiu.

Parlamentul European are ambasadori la Roman 38

Marți, 12 martie, o astfel de acțiune a avut loc sala Garabet Ibrăileanu a colegiului.

Am derulat o sesiune de informare în cadrul campaniei #dedataastavotez la alegerile europene din 2019. Misiunea noastră a fost să ajutăm elevii să înțeleagă câteva noțiuni elementare despre Uniunea Europeană, prin prezentarea unor informații esențiale despre istoricul, funcționarea instituțiilor europene și efectul deciziilor europene asupra tuturor cetățenilor. Activitățile noastre au început în decembrie 2018”, au spus ambasadorii juniori.

Parlamentul European are ambasadori la Roman 39

Tinerii romanvodiști vor continua activitățile de informare cu privire la Uniunea Europeană și alegerile europarlamentare din 26 mai și în perioada următoare. Cei care vor să susțină candidatura Colegiului Național „Roman Vodă” pentru titlul de școală-ambasador a Parlamentului European o pot face dând un like paginii special create pentru acest proiect: EPAS: Colegiul Național „Roman Vodă”, școală-candidat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.