Polițiștii, cu ochii pe centura de siguranță

de | 13/03/2019 | Actualitate, Local

Polițiștii nemțeni vor sta cu ochii pe centurile de siguranță ale șoferilor și ale pasagerilor din autovehicule. În această perioadă este în derulare o acțiune la nivel european și miercuri, 13 martie, mai mulți participanți la trafic au fost opriți de polițiștii romașcani pe drumul european E85.

Acționăm în aeastă perioadă în cadrul unui proiect european pentru conștientizarea conducătorilor auto și pasagerilor din autovehicule cu privire la obligativitatea și necesitatea portului centurii de siguranță. Acțiunea se desfășoară pe toate drumurile publice pe care le avem în arondare, vom acționa pe toate cele trei schimburi și cu această ocazie atragem atragem atenția conducătorilor auto și pasagerilor, atât din autoturisme, cât și din mijloacele de transport în comun că centura de sigurnață salvează vieți și aceasta nu este doar o sintagmă.”

comisar șef Valentin Băetanu, șef Birou Rutier Roman

Oamenii legii atrag atenția că participanții la trafic trebuie să conștientizeze importanța centurii de siguranță; nu prin raportarea la amendă, ci la implicațiile în caz de accident rutier.  

Neportul centurii de sigurnață se sancționează cu două puncte de amendă. Rugămintea noastră este să nu privească participanții la trafic în cuantum, cât de mare este amenda. Centura de siguranță salvează vieți. Nu puține au fost cazurile care au făcut diferența între viață și moarte sau între o vătămare corporală gravă și o vătămare corporală mai ușoară.”

comisar șef Valentin Băetanu, șef Birou Rutier Roman

Iar șoferii și pasagerii par să fi înțeles deja acest aspect: polițiștii au găsit cu greu participanți la trafic cărora li s-a putut reproșa că nu poată centura. Printre cei surprinși în neregulă s-a aflat și o doamnă pasageră într-un taxi.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.