Tinerii romașcani pot câștiga 20.000 euro dacă au idei de business

de | 18/03/2019 | Actualitate, Economic, Local

Marți, 19 martie, în intervalul 14.30 – 17.30, la KultHub va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers. Evenimentul este organizat împreună cu KultHub Roman, iar pentru a se înscrie tinerii pot intra pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită.

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, cu premii de 20.000 de euro. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro în perioada 5 martie – 2 iunie, completând un formular prin care să fie explicată ideea de business.

În cadrul atelierului de antreprenoriat din Roman din 19 martie, tinerii din județul Neamț vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea, vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie.

Alături de echipa Future Makers, Sebastin Hrib, fondator Kult Hub, va facilita atelierul și îi va ghida pe tineri în experiența antreprenorială.

Sunt aşteptaţi la atelier tinerii care:

  • vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele 7 premii, în valoare totală de 20.000 de euro;
  • sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi viitor;
  • vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor;
  • vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un model de business.

În luna iunie, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 300 de oraşe şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social. Atelierul din Roman este organizat cu sprijinul KultHub.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.