Strada Nordului va fi reabilitată cu bani privați

de | 19/03/2019 | Administrație, Economic, Local

Strada Nordului din partea industrială a orașului, importantă pentru oamenii de afaceri cu puncte de lucru în zonă, va fi reabilitată anul acesta. Reprezentanții administrației publice locale au precizat că proiectul tehnic este realizat și că pe parcursul acestei săptămâni se va termina inclusiv documentația pentru atribuire. Întrucât proiectul de reabilitare va fi unul amplu, se estimează că lucrările vor presupune și restricționarea traficului pentru câteva zile.

Strada Nordului va fi realizată în mare parte cu bani privați. În noiembrie 2018, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care Holcim SA sponsorizează administrația publică locală cu 650.000 lei, în bani sau materiale, scopul sponsorizării fiind această lucrare.

Strada are o lungime de aproximativ 650 de metri și are o stare deplorabilă din cauză că nu au fost executate reparații capitale după 1990, ci doar plombe și covoare asfaltice locale. Reparația ar presupune un covor asfaltic pe primii 200 de metri, ranforsarea fundației și două straturi asfaltice pe următorii 450 de metri, precum și îmbunătățirea preluării și dirijării apelor meteorice. Lucrările au fost estimate la 800.000 lei, iar cea mai mare parte a sumei va fi suportată de Holcim SA.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.