Curățenie pe malul Moldovei, singura acțiune de ziua apei

de | 25/03/2019 | Local, Social

O parte din mizeria de pe malul stâng al Moldovei  a fost strânsă, de ziua internațională a apei, de o echipă de seniori. Este vorba despre organizația seniorilor social-democrați, cei aproximativ 15 membri fiind înarmați cu saci și mănuși și ajungând la punctul de întâlnire încă de dimineață.

Apa este un element vital pentru viață și sperăm ca semnalul nostru să fie recepționat și acțiunea noastră să fie continuată de toți cetățenii, dar mai ales mă adresez tinerilor. Suntem într-o zonă foarte frumoasă care, deși a suferit unele modificări și a fost afectată într-o anumită măsură fauna și flora, trebuie păstrată curată. Îmi doresc să se înfăptuiască promisiunea ultimilor doi primiari, care au spus că vor amenaja faleza Moldovei. Noi facem această acțiune până în dreptul blocurilor ANL.”

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

Printre voluntari au fost și doi consilieri locali PSD. 

Fiind ziua internațională a apei… e cam tulbure și cu multă mizerie. Ne-am gândit să facem un pic de curățenie, ecologizare pe malul Moldovei, începând de la podul de la Horia până la microhidrocentrală pentru a da un exemplu celorlalți cetățeni, care sunt certați cu bunul simț. Uitați ce mizerie este în jur…. este păcat. Avem o zonă frumoasă, dar neîntreținută. Poate cu ajutorul lui Dumnezeu și a fondurilor care se pot atrage să reușim amenajarea falezei râului Moldova. Sper ca acest exemplu să fie urmat și de alți romașcani.”

Constantin Holban, consilier local PSD

De menționat faptul că acțiunea seniorilor social-democrați a fost singura care, la Roman, a marcat ziua internațională a apei. Compania județeană ApaServ, poate prima care ar fi trebuit să aducă în atenția cetățenilor semnificația acestei zile, s-a remarcat printr-o absență totală. Pe siteul companiei este un comunicat dedicat zilei mondiale a apei, dar din anul 2018; probabil că anul acesta șefii ApaServ au considerat că nu au nimic nou de comunicat.  

În ceea ce privește curățenia de pe malul Moldovei, seniorii social-democrați nu sunt primii care au ecologizat zona; doar că mizeria revine iar și iar, semn că unii cetățeni nu dau nici doi bani pe efortul civic.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.