Noutăți la bursa locurilor de muncă

de | 25/03/2019 | Economic, Local

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț a început pregătirile pentru bursa generală a locurilor de muncă ce are loc, de ani buni, în primăvară. Noutatea acestui an va fi, la Roman, o discuție ce se va desfășura după activitatea principală, adică după întâlnirea directă dintre șomeri și angajatori. 

Sperăm să fie o bursă bună anul acesta. Ca noutate la Roman – noi am început activitățile la Piatra și la Târgu Neamț – după bursă în jurul orei, 11.00 vom avea o masă roturndă cu agenții economici invitați, o dezbatere privind aspectele și problemele de pe piața muncii și invităm și presa să participe. Sper să fie o discuție interesantă și constructivă, astfel încât anumite propuneri să le putem prelua și să le ducem mai departe la minister. De asemenea, ne dorim o informare și un contact mai bun; că poate, uneori, se întâmplă ca nu toată lumea să fie informată și apară diferite disfuncționalități.”

Daniel Chirilă, director AJOFM Neamț

Anul trecut, la bursa locurilor de muncă au fost 344 de posturi vacante, au participat 305 șomeri și au fost angajate 155 de persoane.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.