Proiectul pentru cinema Unirea rămâne doar o ficțiune

de | 26/03/2019 | Administrație, Economic, Local

Primăria municipiului Roman renunță la proiectul de modernizare a cinematografului Unirea. Informația se află într-un proiect de hotăre ce va fi supus dezbaterii Consiliului Local Roman în ședința care va avea loc miercuri, 27 martie.

Conform documentului, motivul pentru care acest proiect nu mai reprezintă o prioritate a administrației publice locale este aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului 114/2018 – care prevede printre altele o creștere a salariului minim garantat în plată în domeniul construcțiilor la 3000 lei/lună, față de 1900 lei/lună, adică o creștere a cheltuielilor.

Aceasta nu este singura consecință a aplicării OUG 114/20018, se mai arată în document. Cei 48.300.000 lei din împrumut vor finanța mai puține obiective decât s-a estimat a se realiza în urmă cu un an.

„ Suntem nevoiți să reorganizăm prioritățile obiectivele propuse. În consecință: 

  • Suntem puși în situația de a renunța la finanțarea Centrului multicultural Unirea, pentru care am început deja demersurile pentru preluarea investiției de către Compania Națională de Investiții. 
  • Reducerea valorii obiectivului „Extinderea rețea gaze naturale” de la dimensiunea de la 29,5 km la 8,65 km pentru care am primit aviz de la extindere de la Delgaz Grid S.A. 
  • Reducerea cantităților de lucrări ce se vor executa la obiectivul „Reabilitare Grădiniță nr. 2 cu program prelungit”, numai la consolidări și refacere acoperiș. 
  • Reducerea finanțării la obiectivul „Creșterea eficienței energetice a clădirii publice din Municipiul Roman, str. Smirodava nr. 28” strict la valoarea contribuției proprii solicitată de A.D.R. Nord-Est. 
  • Datorită diminuării veniturilor bugetului local suntem nevoiți să introducem în lista obiectivelor de investiții 2 obiective noi reprezentând două contracte multianuale finanțate până la această dată din bugetul local, respectiv rest de executat modernizare ansamblul de străzi din Cartierul Nicolae Bălcescu și rest de executat parcări de reședință care au ca obiectiv final aceeași zonă de interes cu ceea ce a fost prevăzut inițial în lista obiectivelor finanțate din împrumut. ” – expunere de motive proiect hotărâre CL

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.