Peste 12 milioane de lei pentru protejarea biodiversității din Ceahlău

de | 31/03/2019 | Economic, Județean

Conservarea ariilor naturale protejate din județul Neamț se va realiza cu bani europeni. Este vorba despre un proiect de peste 12 milioane de lei, care se va derula până la sfârșitul anului 2020.

Cu acești bani, reprezentanții Consiliului Județean Neamț vor să îmbunătățească managementul conservării ariilor naturale protejate din Ceahlău, să implementeze mai multe programe de informare și conștientizare, să realizeze o aplicație prin care să atragă publicul larg în activitățile de conservare și să instruiască personalul care administrează ariile protejate naturale incluse în proiect.

Din cadrul conferinței de lansare, singurele acțiuni care au fost descrise clar se referă la trei concursuri foto pentru copiii din localitățile aflate în aria protejată a județului, organizarea a două caravane de informare și a șase filme în care să se vorbească despre speciile de floră și faună din Ceahlău și cum trebuie acestea protejate de noi toți.

conferinta proiect arii naturale

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.