Autoritățile nu vor mai avea scuze: diaspora a anunțat deja că vrea mai multe secții de votare

de | 04/04/2019 | Național, Politică

Mai sunt mai puțin de două luni până la alegerile europarlamentare din 26 mai, dar românii par deciși să meargă la urne. Mai ales cei din diaspora, care s-au adresat deja autorităților române pentru a avea parte de mai multe secții de votare, astfel încât situații precum cele din noiembrie 2014 să nu se mai repete.

Mare parte dintre aceste solicitări au ajuns la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), astfel că instituția a emis un comunicat de presă pentru a face precizări pe subiect.

Ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea membrilor comunităților românești din afara granițelor țării în ceea ce privește procedura și sistemul de organizare în străinătate a alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni face următoarele precizări: MRP nu deține atribuții în înființarea și organizarea secțiilor de votare din străinătate, aceste demersuri ținând exclusiv de competența Ministerului Afacerilor Externe. În conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, Ministerul Afacerilor Externe organizează secții de votare în străinătate pe lângă misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României și, cu acordul guvernului din țara respectivă, și în alte localități decât cele în care își au sediul acestea. Pentru a vedea lista cu secțiile de votare, accesați site-ul oficial MAE, https://mae.ro/contact unde vor fi publicate toate informațiile și materialele aferente alegerilor europarlamentare.”

comunicat de presă Ministerul Românilor de Pretutindeni

Astfel, autoritățile nu vor mai avea nicio scuză dacă românii din străinătate vor sta iarăși cu orele la coadă pentru a vota fiindcă știu deja despre nevoia mai multor secții de votare pe teritoriul țărilor în care sunt comunitățile de români.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.