Valorile lui Martin Luther King Jr., promovate la CNRV

de | 05/04/2019 | Educație, Local

Ziua în care Martin Luther King Jr. a fost asasinat a devenit zi în care în mai multe comunități au loc evenimente care să etaleze valorile pe care pastorul american le-a promovat de-a lungul vieții.

În județul Neamț, acțiunile organizate s-au derulat cu sprijinul American Council for International Education în România, în cadrul programului „4/4 prieteni”. La Roman, elevii de la Colegiul Național „Roman Vodă” (CNRV) au învățat despre a fi și a rămâne în siguranță, în ciuda provocărilor prin care trec zilnic. Proiectul Kult Hub, intitulat „Stay safe!” a constat în invitarea a trei persoane cunoscute pentru activitatea lor în cazul unor situații de urgență: Maria Tălmăcel – medic, șeful Centrului de Primiri Urgențe Roman, Ionuț Huci – agent de poliție în cadrul Biroului Criminalistic Roman, Daniel Ursu – șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Roman.

După ce au ascultat sfaturile specialiștilor, elevii au mers pe terenul de sport al CNRV, acolo unde, în cadrul proiectului „You can do it!”, membrii Asociației Mușatinii au făcut sport de plăcere și au stat de vorbă  cu oameni pentru care sportul este un mod de viață: Dan Stănescu – recordman mondial la flotări și Bogdan Huci – profesor de educație fizică și instructor de fitness.

În tot județul s-au desfășurat joi, 4 aprilie, zece activități din cadrul programului „4/4 prieteni”, la Roman, Piatra-Neamț, Vaduri, Ruginoasa, Bâra, Izvorul Alb.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.