Leoreanu: „Performanța guvernului PSD, a crescut pensiile prin scădere”

de | 12/04/2019 | Local, Politică

Liberalii romașcani s-au reunit joi, 11 aprilie, în cadrul adunării generale a PNL Roman. Cei aproximativ 350 de membri din Roman și zona Romanului au ascultat mesajele liderilor locali și județeni, dar și al invitatului special, eurodeputatul Siegfred Mureșan.

Ultimul discurs a fost cel al șefului PNL Roman. Laurențiu Leoreanu a atacat dur PSD, spunând că a tăiat din pensiile românilor și anul trecut, dar și în acest an.

Se vorbește mereu că e greu, dar ne-a mai crescut pensia, ne-a mai dat  ceva… A crescut prin scădere. Anul trecut, conform legii, trebuia să screască cu 8,3% de la 1 ianuarie. Guvernul a crescut-o cu 10%, dar de la 1 iulie. În acest an, trebuia să crească de la 1 ianuarie cu indicele de corecție, de 9%; dar Guvernul a zis: nu, o creștem cu 15%, dar de la 1 septembrie. Faceți un calcul și vedeți diferența dintre cele două majorări pe 2019 și veți afla cu cât a fost pensia tăiată. La 1.000 lei, 9% însemna 90 de lei, la 12 luni însemna 1.080 lei. Majorarea de 15% de la 1 septembrie, înseamnă un adaos de 150 de lei/lună x patru luni, adică 600 de lei. Deci, pensionarul primește în 2019 cu 480 de lei mai puțin decât merită, conform legii. Aceasta e o performanță extraordinară a guvernului PSD: a crescut pensiile prin scădere!

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL și președinte PNL Roman

Vicepreședintele PNL a vorbit și despre banii care ajung anul acesta în bugetele locale ale primăriilor. Conform lui Leoreanu, Primăria Roman își acoperă aproximativ 95% din cheltuielile de funcționare, dar nu mai are niciun ban pentru dezvoltare.

PNL a propus ca impozitul pe venit să rămână 100%  la primării. PSD a acceptat acest amendament al nostru, dar a dat către primării toate cheltuielile sociale. Discutam cu primarul Lucian Micu și a spus că anul acesta abia, abia acoperă secțiunea de funcționare și zero secțiunea de dezvoltare. Mai mult, trebuie căutate soluții pentru cofinanțare; pentru că degeaba am câștigat proiecte, dacă nu avem partea de cofinanțare. La aceste alegeri, este nevoie să dăm semn că nu se mai poate. Sunt de acord cu un lucru pe care îl spune PSD: România merită mai mult! Așa este, merită mai mult decât un guvern incompetent, plin de analfabeți funcționali, care, dacă le întorci hârtia, încep să citească pe cant.

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL și președinte PNL Roman


Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.