Aproape 10% din locurile de muncă vacante, ocupate la bursa de vineri

de | 12/04/2019 | Economic, Județean

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț a organizat la nivel județean, vineri, 12 aprilie, Bursa generală a locurilor de muncă.
Au participat 87 de agenți economici (37 la Piatra Neamț, 38 la Roman și 12 la Târgu Neamț) care au oferit 898 locuri de muncă vacante.

Principalele ramuri de activitate în care au fost oferite locurile de muncă sunt: construcții (în meserii ca: zidar, fierar-betonist, dulgher, zugrav) fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, servicii (în meserii ca: vânzător, ospătar, barman, patiser, bucătar, șofer), asigurări și industria mobilei.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamț (453), următorul fiind municipiul Roman (284) și orașul Târgu Neamț (161). Au participat un număr de 928 de persoane, 436 la Piatra Neamț, 335 la Roman și 158 la Târgu Neamț.

Ca urmare a acestei acțiuni, 72 de persoane au fost angajate pe loc și 358 au fost selectate în vederea încadrării.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.