Siegfred Mureșan: „Mulțumesc romașcanilor pentru cele 10.000 de semnături de susținere date PNL”

de | 12/04/2019 | Local, Politică

Liberalii au intrat deja în campanie electorală. Nu oficial, dar prin natura și numărul acțiunilor. Dacă în urmă cu câteva zile a avut loc un eveniment politic la Piatra-Neamț, PNL  s-a reunit joi seară la Roman. Reprezentanți ai PNL Roman și ai organizațiilor din zona Romanului au participat, în sala de festivități a Primăriei, la Adunarea Generală a organizației din municipiu.

Președintele PNL Roman, deputatul Laurențiu Leoreanu, a prezentat un raport de activitate al organizației și le-a dat cuvântul invitaților: primarul Lucian Micu, primarul Dragoș Chitic, senatorul Eugen Țapu, deputatul Mugur Cozmanciuc – președintele PNL Neamț. Invitatul special a fost europarlamentarul Siegfred Mureșan. Acesta se află pe locul al treilea pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, astfel că va continua activitatea în cadrul Parlamentului European. Mureșan a prezentat un raport de activitate al activității lui din ultimii cinci ani, dar după ce a mulțumit liberalilor pentru semnăturile de susținere pe care aceștia le-au strâns în vederea participării partidului la alegerile europarlamentare.

De la Roman au venit 10.000 de semnături, este un număr impresionant. și datorită dumneavoastră, PNL a depus peste 1.400.000 de semnături, mai multe semnături decât oricare partid din România, inclusiv decât PSD. Așa cum i-am bătut la numărul de semnături, așa îi vom bate și la numărul de voturi, pe 26 mai. Avem cele mai multe argumente de partea noastră: avem cea mai bună listă de candidați. Fiecare eurodeputat din lista de candidați a obținut lucruri pentru România în mandatul 2014 – 2019.

Siegfred Mureșan, eurodeputat PNL și purtător de cuvînt PPE

Siegfred Mureșan a continuat cu prezentarea propriilor reușite: în 2018 a fost raportor pentru întreg bugetul Uniunii Europene și a alocat 16 miliarde de euro în plus pentru politica de coeziune, alte 250 de milioane de euro pentru programul Erasmus+, peste 600 de milioane de euro mai mult pentru agricultură – din care 34 de milioane pentru tinerii fermieri. El a mai menționat și banii pe care i-a obținut de la UE pentru ajutorarea, în 2014, a românilor afectați de inundații, pentru sprijinul a 1.000 de angajați disponibilizați de la combinatul din Câmpia Turzii și pentru despăgubirea fermierilor români afectați de pesta porcină africană.

În același timp, președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a vorbit despre importanța acestor alegeri pe termen lung, nu doar prin prisma celor care vor pleca în Parlamentul European după 26 mai.

Aceste alegeri europarlamentare din data de 26 mai vor defini un ciclu de continuitate politică pentru zece ani de zile, sunt primele alegeri dintr-o serie de evenimente care se vor desfășura anul acesta și anul viitor, urmează alegeri prezidențiale, alegeri locale și alegeri parlamentare. Rezultatul de la aceste alegeri va da un trend crescător pentru celelalte. Aș vrea ca noi toți să generăm o forță în a explica oamenilor că au de ales între a merge spre est sau spre vest, și nu vorbesc despre repere geografice, ci despre valori, pentru că Uniunea Europeană este o formațiune care a urmărit și unitate, și dezvoltare, iar politica de la București promovată de guvernul PSD nu are nicio legătură cu aceste valori. Cred că este un moment în care PNL poate să decidă viitorul României.”

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț
PNL Roman Cozmanciuc

Revenind la oaspetele de onoare, europarlamentarul PNL a spus că, spre deosebire de PSD – care este izolat politic de familia politică europeană a socialiștilor -, PNL are sprijinul Partidului Popularilor Europeni (PPE); de altfel, Mureșan este și purtătorul de cuvânt al PPE. Și a continuat precizând că va milita pentru construcția autostrăzii Unirii.

„Mișcarea înseamnă liberatate,  PSD nu vrea libertate pentru oameni, vrea ca oamenii să fie lăsați în sărăcie, să fie controlabili. PSD nu merită nici măcar un singur vot din județele din Moldova. Autostrada Unirii este importantă pentru Moldova, dar este importantă pentru toată România. Am spus-o la Timișoara, la Cluj, la Brașov, la Hunedoara: nu lăsați oamenii din Moldova singuri în acest proiect. Când se contruiește un pod, se câștigă de ambele părți. Sunt companii care au spus categoric că se vor extinde în Moldova dacă se construiește autostrada. ”

Siegfred Mureșan, eurodeputat PNL și purtător de cuvânt PPE

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.