Din 15 mai, tarifele pentru apeluri către orice țară din interiorul Spațiului Economic European sunt plafonate

de | 15/04/2019 | Acces Europa, Economic

Din 15 mai, tarifele pentru apeluri fixe și mobile către orice țară din interiorul Spațiului Economic European (SEE) nu vor depăși 0,19 euro (fără TVA) pe minut și 0,06 euro pentru un SMS. Plafonarea vine ca urmare a punerii în aplicare a Regulamentului (UE) 2018/1971 al Parlamentului European și al Consiliului, plafoanele pentru comunicațiile în interiorul UE fiind valabile pentru o perioadă de 5 ani.

„În cazul în care furnizorii de servicii de comunicații interpersonale accesibile publicului bazate pe numere percep consumatorilor lor pentru comunicațiile în interiorul UE tarife bazate integral sau parțial pe consumul de astfel de servicii, inclusiv în cazurile de deducere bazată pe consum dintr-o sumă fixă plătită în avans sau lunară pentru astfel de servicii, aceste tarife nu ar trebui să depășească 0,19 EUR/minut pentru apeluri și 0,06 EUR/SMS.”

Unde se aplică

Plafonarea tarifelor este obligatorie în statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein. De asemenea, este valabile și pe teritoriile europene “îndepărtate”, adică Guyana Franceză, insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, partea franceză a insulei Saint-Martin, Azore, Madeira și Canare.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.