La Spital: candidat de 10 la scris, de 3 la oral

de | 17/04/2019 | Local, Sănătate

Angajările în Spitalul Municipal de Urgență Roman se fac corect și fără probleme, susține primarul Lucian Micu. Edilul a spus că angajații din cadrul Primăriei care sunt, în unele cazuri, membri în comisia de conurs, nu i-au semnalat niciodată probleme.  Nici chiar atunci când diferențele de notare între proba scrisă (care se dă prima) și cea orală au fost de 5, 6 sau 7 puncte; pe aceeași bibliografie.

Nu am avut astfel de informații, nici nu am la cunoștință că la concursurile la care au fost membri din  cadrul Primăriei să se fi întâmplat acest lucru. Până la urmă, proba scrisă determină un gen de emoții, proba orală, un alt gen de emoții. Se poate întâmpla; și la facultate se poate întâmpla: într-un fel ai emoții la scris, într-un fel ai la oral.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Exemplele de mai jos sunt din cadrul unor concursuri organizate anul acesta de Spitalul Roman. Într-un articol anterior am scris despre angajările din Spital, atât din punctul de vedere al celor care au candidat, dar și al conducerii unității spitalicești. Una din metodele prin care s-ar putea frauda un concurs, spun cei care au candidat, ar fi tocmai la proba orală: în fața comisiei intră doar câte un candidat, iar interviul nu este monitorizat și nici înregistrat.

rezultate concurs spital 5
candidat de 10 la scris, de 3 la oral
rezultate concurs spital 4
rezultate concurs post îngrijitor
rezultate concurs spital 3
rezultate concurs îngrijitor

Primarul vede o singură problemă: atitudinea cadrelor medicale față de pacienți. Declarația a fost făcută în contextul în care, în câteva zile se termină mandatul managerului general.

Spitalul ne este subordonat doar administrativ, din punct de vedere al actului medical nu avem nicio competență. Au fost și lucruri bune, au fost și realizări frumoase, au fost și anumite sincope. Noi ne dorim să menținem același ritm de dotare cu aparatură a Spitalului Municipal de Urgență Roman. E clar că pe partea medicală trebuie să se schimbe mult în mentalitatea cadrelor medicale și în abordarea față de pacienți. Dar acest lucru nu se pot realiza peste noapte, este un proces de durată care trebuie să se întâmple, totuși, la un moment dat, atitudinea față de pacienți trebuie să fie mai apropiată. Noi avem un sistem de feedback la Spitalul Municipal de Urgență Roman în care pacienții trebuie să-și exprime cu sinceritate punctele de vedere, pentru a putea interveni punctual; aceștia sunt sunați după spitalizare și li se cere un punct de vedere cu privire la condiții și la modul în care au fost tratați. În ceea ce privește alte acuzații, e clar că sunt la dispoziția pacienților pârghii legale și instituții abilitate care să rezolve acest aspect. Trebuie doar să apeleze la aceste instituții.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Cel mai recent concurs de la Spital a fost cel pentru postul de purtător de cuvânt al instituției. Ca și în alte cazuri, candidatul care a obținut nota mai mare la scris a fost notat cu mai puțin la oral, astfel că a fost declarat respins. Membru în comisia de concurs, directorul economic Leonard Achiriloaei a declarat că „notele au fost acordate criteriilor de evaluare de către fiecare membru al comisiei. Nu consider că sunt diferențe foarte mari.

rezultate concurs spital purtator cuvant

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.