Doi ani de Kult Hub: zeci de evenimente, mii de beneficiari, experiențe neprețuite

de | 22/04/2019 | Local, Social

KULT Hub a împlinit pe 19 aprilie doi ani de existență, iar în tot acest timp s-au adunat peste 42 de evenimente realizate, 115 de sesiuni de educație nonformală, 10 traineri internaționali, 8.360 de beneficiari, multe ore de voluntariat și mulți prieteni.

Totul a pornit de la problema că în municipiul Roman nu existau foarte multe oportunități de dezvoltare pentru tineri și ei nu aveau un spațiu creativ al lor, unde să se întâlnească, să participe la diferite workshop-uri pentru a-și dezvolta abilități noi și apoi să lucreze împreună pentru a pune în practică ceea ce au învățat. Scopul nostru este să creăm o comunitate de tineri proactivă, cu care să construim un viitor frumos, aducând o schimbare semnificativă de mentalitate, într-un anturaj sănătos.Așa a apărut Kult și aceste lucruri au început să prindă contur cu fiecare activitate educațională, culturală, socială și sportivă.

Sebastian Hrib, fondator Kult Hub

Două din cele mai importante inițiative ale organizației sunt Roman3D și KULT Fest:

  • Roman 3D – Descoperă. Învață. Acționează! a fost inițiativa cu care s-a dat startul organizației în 2017 și este un proiect educațional de dezvoltare personală și profesională care combină ateliere interactive, vizite în companii, întâlniri cu oameni-model și învățare prin experiențe directe, ajutând tânărul participant să-și creeze o perspectivă de ansamblu asupra orașului unde locuiește sau studiază.
  • KULT Fest este (spun organizatorii) cel mai mare festival de tineret din județul Neamț, creat de tineri, ce propune să inspire pe cât mai mulți dintre aceștia să-și urmeze visele și să devină mai buni, prin apropierea lor de cultură, educație alternativă și muzică.

În prezent, KULT Hub oferă un spaţiu educaţional și o experiență integrată împărțită pe cinci departamente, unde tinerii pot lua parte la cursuri de dezvoltare personală și profesională, acces la o comunitate de oameni-model şi oportunitatea de a-şi implementa propriile proiecte. Departamentele sunt comunitate, comunicare, proiecte, eveniemente și fundraising, iar comunitatea kult numără aproximativ 100 de tineri. Există un echipă de board formată din patru oameni cu experiență care îi ajută pe tineri să ia decizii și ghidează coordonatorii departamentelor.

Fac parte din organizația KULT Hub de aproximativ un an, primul proiect la care am luat parte fiind Roman 3D, ediția a II-a. Am decis să mă înscriu la kult datorita prietenilor. Cea mai tare activitate de voluntariat a fost când am contribuit la realizarea celui mai mare festival de tineret din Neamt, KULT Fest, în care ne-am propus să #ConectămTinerii prin muzică și educație. De când sunt voluntar, am experimentat stări și sentimente ce îmi erau străine. Bucurie, motivație și satisfacție sunt cuvintele care îmi caracterizează activitatea.

Erika Mocanu, voluntar kult în departmanentul de comunicare

La KULT Hub urmează o vară plină cu activități educaționale și de divertisment propuse în cadrul zilelor municipiului Roman, organizarea unui festival de filme documentare pentru liceeni, Roman ArtStreet – ediția a II-a, implicare pe partea de voluntariat în cadrul celui mai mare eveniment sportiv local, MTB Roman Maraton ediția II-a, Roman 3D – ediția a III-a, 2 schimburi de experiențe internaționale Erasmus, KULT Fest – ediția a IV-a, co-organizatori Blecherfest – ediția a III-a și multe alte idei care pornesc spontan de la tineri și prind viață în comunitatea kult.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.