„Fiecare vot contează!” – implicare, dar nu politică

de | 23/04/2019 | Mișcare Civică, Național

Cetățenii sunt tot mai scârbiți de politică și de politicieni. O spun cei mai mulți dintre noi, o recunosc și politicienii. Cu toate acestea, mulți și-ar dori să se implice cumva și să ajute la schimbarea lucrurilor în bine, la dezvoltarea societății și la consolidarea democrației.

La fel au gândit și reprezentanții unor organizații nonguvernamentale. Într-o coaliție ce s-a extins constant începând cu 2014, aceștia monitorizează alegerile care au loc în țara noastră. Pe principiul că „Fiecare vot contează!”, aceștia au devenit soluția pentru cetățenii care doresc o implicare să o facă în afara partidelor sau a alianțelor politice.

Astfel, cei dornici de acțiune pot deveni observatori în ziua alegerilor europene. Observatorii sunt persoane independente politic, care nu se implică în campania electorală și care aplică principiul imparțialității și nu fac campanie (pro sau contra unui partid, pro sau contra referendumului) nici măcar pe rețelele sociale.

Înscrierile pentru a deveni observator independent se fac pe site-ul fiecarevot.ro, până pe data de 12 mai. Observatorii independenți sunt voluntari (adică nu sunt plătiți) și vor fi acreditați de inițiatorii proiectului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.