Contract pentru drumurile din Neamț, reziliat la DRPD Iași. Ce se întâmplă cu drumurile din județ?

de | 07/05/2019 | Administrație, Județean, Social

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași anunță, printr-un comunicat de presă, rezilierea acordului cu două firme care ar fi trebuit să toarne asfalt pe tronsoanele de drumuri naționale ce traversează județul Neamț.

Conform documentului, acordul-cadru între DRDP Iași și asocierea dintre SC Big Conf SRL Botoșani și SC Conrec SA a fost semnat în decembrie 2018 și avea ca obiect „Lucrări de întreținere periodică multianuală – covoare asfaltice executate la cald pentru rețeaua de drumuri naționale din cadrul DRDP Iași, anul I-III, Lot 8 – SDN Piatra Neamț”. Motivul rezilierii îl reprezintă refuzul executantului de a semna contractul la data stabilită (16 aprilie 2019), după ce, în prealabil, fuseseră parcurși toți pașii legali în acest sens, se mai arată în comunicat. DRDP Iași susține că are dreptul la daune în valoare de 25% din valoarea contractului și că refuzul firmei (liderul din cadrul asocierii) de a semna contractul subsecvent creează riscul neexecutării lucrărilor propuse pentru acest an.

Este o soluție de urgență, nedorită, prin care dorim să evităm o situație de criză, apărută independent de voința noastră. Totodată, decizia de față, privind rezilierea contractului cu unul dintre prestatori, reprezintă un avertisment pentru constructorii care au câștigat licitațiile oferind un preț cu mult sub cel estimat la momentul lansării procedurii de achiziție, iar acum se retrag din motive pe care le considerăm nejustificate. Nu putem tolera constructori care se prezintă la licitații cu prețuri extrem de scăzute, iar apoi blochează demersul autorității contractante de a interveni pe rețeaua de drumuri naționale din administrare.”

ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional DRDP Iași

Directorul general DRPD Iași a precizat că, prin rezilierea contractului, prestatorul va fi notificat la Autoritatea Națională a Achizițiilor Publice, iar timp de trei ani nu va mai putea participa la alte licitații publice.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.