Cozmanciuc: „Mai mult ca niciodată, aceste alegeri sunt foarte importante. Haideți să mergem la vot!”

de | 19/05/2019 | Local, Politică

Reprezentanții PNL Neamț – președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu și vicepreședintele PNL Neamț Lucian Micu – au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Roman, programul politic al liberalilor pentru Parlamentul European.  

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a început prin a spune ce au făcut eurodeputații PNL în mandatul 2014 – 2019.

Adina Vălean este cea care a eliminat taxele de roaming. Creșterea subvențiilor pentru fermieri este munca unor colegi din grupul PPE, împreună cu europarlamentari români – Siegfred Mureșan este unul dintrei ei. Tot Siegfred Mureșan este cel care a făcut să devină realitate programul DiscoverEU, programul prin care tinerii de 18 ani au șansa de a călători gratuit cu trenul în UE. Sunt doar trei exemple despre ceea ce au făcut europarlamentarii PNL în Parlamentul European, sunt realități pe care le putem simți fiecare dintre noi. Ce vor să facă ai noștri colegi în mandatul următor: alocare de fonduri pentru reabilitare termică, axe de finanțare pentru reabilitare termică și reconstrucția clădirilor de patrimoniu, axe de finanațre pentru eficiență energetică și extinderea rețelelor de gaze naturale, realizarea spitalelor regionale, autostrada Unirii, protejarea libertății de exprimare.”


Mugur Cozmanciuc, prședinte PNL Neamț

Președintele PNL Neamț i-a îndemnat pe cetățeni să iasă la vot, susținând că votul din 26 mai va face diferența între un parcurs european al României și un drum echivalent cu o întoarcere în timp.

Pe 26 mai mergeți la urne, exprimați-vă dreptul de vot pentru a alege o Românie europeană, pentru a alege România în primul rând și pentru a pune județul Neamț în primul rând. Noi am făcut o campanie calmă și civilizată, iar evenimentul de pe 9 mai de la sala polivalentă din Piatra-Neamț a arătat că suntem bine recepționați: peste 5.000 de oameni au venit de bună-voie, fără să fie plătiți, ca să susțină PNL. Fiecare organizație din județul Neamț și-a dovedit puterea de mobilizare – menționez aici forța organizației PNL Roman, care prin profesionalism și empatie a reușit să câștige sala – și la fel este și în mediul rural, noi mergem în teritoriu și nu am avut până acum exemple în care cineva să-mi spună că ne vorbește urât sau nu ne întinde mâna și ne trimite acasă. Aș vrea să înțeleagă toată lumea: România, când a luat-o pe un drum, când a semnat niște tratate internaționale, nu a semnat persoana fizică care era în momentul respectiv președinte, premier sau ministru, ci le-a semnat statul român. Cei care conduc acum România trebuie să înțeleagă că UE este o construcție pornită din 1951 și care va dura mai mult decât își dorește un Guvern sau altul. Referendumul (n.r. – al cărui vot este tot pe 26 mai) nu este doar pe o temă de justiție în care trebuie să spunem DA sau NU, este pentru a implica societatea și a alege un drum sau altul. Nu cred că vrem ca România să fie ca Ucraina. Țara trebuie să aleagă clar valorile democratice europene, de aceea trebuie să meargă la referendum și să voteze DA, dar și lista PNL – poziția 5 pe buletinul de vot.”


Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț

Liberalii nemțeni s-au ferit să avanseze procente și pronosticuri, dar capul de listă al PPE (familia politică europeană din care face parte PNL) a spus că liberalii români ar trebui să obțină 10 mandate de europarlamentari pentru a avea putere de negociere după 26 mai. Mugur Cozmanciuc și Laurențiu Leoreanu au dat asigurări că vor scoate „un rezultat foarte bun, care nu va prejudicia cu nimic rezultatul național. Cum am reușit pe 9 mai, vom reuși și pe 26 mai.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.