Leoreanu: „Mare parte din pădurile României sunt tăiate, stivuite frumos în dosare, bibliorafturi și hârtii, prin cabinetele metodice”

de | 19/05/2019 | Local, Politică

Deputat Laurențiu Leoreanu s-a arătat extrem de revoltat față de birocrația din sistemul de învățământ. În cadrul conferinței de presă care a avut loc la sediul PNL Roman cu ocazia prezentării programului liberal pentru Parlamentul European, reprezentanții PNL Neamț au spus că România – în special zona Moldovei – trebuie să devină pol de dezvoltare educațională. Asta, în ciuda faptului că situația actuală din educație a fost descrisă în culori sumbre.

Lumina educației naționale, doamna Abramburica, care practic a bulversat acest învățământ,  a fost în patru mandate pe diferite perioade de timp, vine și descoperă acum că trebuie dezvoltat învățământul profesional când ea l-a închis și l-a distrus, vine și decapitează clase de liceu, punând în schimb clase de învățământ profesional – ceea ce nu e rău, pe termen mediu și lung, dar nu poți de anul acesta pe anul viitor, că nu ai maiștri, nu ai ateliere școlare – iar la Neamț, ce face inspectoratul? Ca să se pună bine cu ministerul și să arate că ia o măsură pentru îndreptarea rezultatelor, organizează acum, la sfârșit de săptămână, încă o simulare. În loc să vedem unde și ce probleme sunt… Învățământul este ștrangulat de birocrație, mare parte din pădurile României sunt tăiate, stivuite frumos în dosare, bibliorafturi și hârtii, prin cabinetele metodice, prin secretariate și cabinetele directorilor. Mergeți și vedeți câți metri liniari de bibliorafturi și de hârtii în care nu se uită nimeni… Am creat un ARACIP, o structură în paralel cu ministerul, cu inspectoratele școlare, care vin și analizează hârtii, le analizează și le evaluează la kilogram… Sunt foarte revoltat. Educația, care e pilonul de bază al unei societăți, reușim să o ducem în coada săpii de lemn. e dureros ceea ce se întâmplă.

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Vicepreședintele PNL a folosit același ton și când a vorbit despre rezultatele de până acum ale guvernării PSD.

Este o îmbinare armonioasă între prostie și hoție. Au reușit de-așa natură să pună oameni în poziții cheie și să-i schimbe cu o asemenea viteză, încât sunt greu de urmărit, iar dacă faci o analiză pe fiecare palier, vezi că cel înlocuit a fost o lumină față de cel care a urmat, adică a fost un concurs cum reușim să facem o selecție și să punem din prost în mai prost, pe principiul nu contează cât de proști ești dacă ești de-al nostru. Rovana Plumb, pentru performanța de a nu atrage fonduri europene, a fost pusa prima pe listă. A început campania, ministerul l-a legat la gard, evaluările pe proiecte se fac din ce în ce mai rar, fondurile europene nu se atrag, iar doamna Rovana Plumb, conducătorul listei candidaților la PSD merge să exporte acest lucru și în PE, cum nu putem atrage bani europeni în România și știm să-i lăsăm altor țări. După 7 ani de guvernare PSD, rezultatele sunt aproape de zero. În campanie, membrii PSD asumau proiecte pe care le vor face: șase autostrăzi, nu s-a făcut niciuna. Nu au depus solicitări pentru bani europeni, deși avem aproape 5 miliarde de euro pentru infrastructură mare. Au asumat 8 spitale regionale, noi, PNL, am spus să facem măcar 3. Azi vedem nu că nu au început niciunul. Au promis că modernizează 11.000 de școli, de fapt avem 1.700 de școli cu toalete în fundul curții. Și întreb: nu ați știut, nu ați putut, nu ați vrut să faceți autostrăzi, spitale, școli, dar nici măcar 1.700 de wc-uri nu ați fost în stare să faceți?

deputat Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.