Jandarmii au nevoie de sute de colegi. Au început înscrierile

de | 19/05/2019 | Județean, Util

Jandarmeria Română pare să aibă, pe viitor, nevoie de câteva sute de noi angajați. Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț a început procesul de recrutare a candidaților în vederea participării la probele de selecție organizate pentru admiterea în instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru Ministerul Afacerilor Interne în sesiunea 2019 și ianuarie 2020.

Tinerii nemțeni, interesați de o carieră în Jandarmeria Română, pot depune cererile tip de înscriere la sediul Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț până la următoarele date limită:

  • 24 mai 2019 – pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea iulie-august 2019 la Academia de Poliție  „Alexandru Ioan Cuza”;
  • 15 noiembrie 2019 – pentru  concursurile de admitere organizate în sesiunea ianuarie 2020 la școlile militare de subofițeri.

Jandarmeriei Române i-au fost aprobate, în vederea scoaterii la concurs, peste 400 de locuri în instituțiile militare de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

Pentru sesiunea de admitere din iulie-august 2019:

  • Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București
  • 70 de locuri la Facultatea de Jandarmi pentru invatamantul cu frecventa – domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, specializarea „Ordine și siguranță publică” ;
  • 6 locuri la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, pentru învățământul cu frecvență – domeniul de licență „Drept” , specializarea „Drept”;
  • 7 locuri pentru subofițerii și maiștrii militari din Jandarmeria Română care doresc să urmeze cursurile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în regim de frecvență redusă.

Pentru sesiunea de admitere din ianuarie 2020:

  • 190 de locuri la Școala Militară de Sobofițeri de Jandarmi Grigore Alexandru Ghica, Drăgășani, învățământ cu frecvență, durata studiilor: 1 an;
  • 170 de locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș”, Fălticeni, învățământ cu frecvență, durata studiilor: 1 an;

Totodată, structura de resurse umane din cadrul Jandarmeriei Neamţ recrutează candidaţi și pentru Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă” învăţământ cu frecvenţă; durata studiilor: 3 ani.

Informații suplimentare referitoare la condițiile de înscriere, întocmirea dosarului de recrutare, organizarea și desfășurarea probelor de selecție și a concursurilor de admitere, se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț din Piatra Neamț, strada V.A. Urechia, nr.4-6 sau la numărul de telefon 0233/230391, interior 24535.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.