Liberalii nemțeni, la miting împreună cu președintele Iohannis

de | 20/05/2019 | Național, Politică

Comunicat de presă*:

Peste 800 de liberali nemțeni s-au alăturat, sâmbătă, celor peste 50.000 de liberali din toată țara, la unul dintre cele mai mari mitinguri la care a participat și președintele României Klaus Iohannis, unde s-a vorbit despre viitorul României în Europa, despre referendumul pe Justiție, unde s-a dat semnalul că tot mai mulți români își doresc o schimbare, își doresc ca după data de 26 mai să se mobilizeze forțele pentru binele României.

PNL miting Bucuresti 1

Pe scenă, alături de liderii liberali, de candidații PNL la alegerile europarlamentare, în spatele președintelui Klaus Iohannis s-a aflat și președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. La București au participat și alți lideri liberali nemțeni: deputatul Laurențiu Leoreanu, senatorul Eugen Țapu Nazare, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic, prim vicepreședintele PNL Neamț George Lazăr, dar și primari și consilieri locali liberali din tot județul.

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc a declarat în urma mitingului că prezența celor peste 50.000 de persoane și a președintelui Klaus Iohannis, din Piața Victoriei,  sunt niște semnale clare că pe 26 mai românii vor vota pentru schimbare, pentru o Românie care să arate că vrea să fie în primul rând.

Cozmanciuc miting PNL Bucuresti 1

Atmosfera din Piața Victoriei a fost una plină de energie pozitivă. Cred că este un semnal clar că ne dorim cu adevărat o schimbare, iar PNL își asumă, alături de președintele Klaus Iohannis, să aducă această schimbare. După cum bine s-a văzut nu a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine, pentru că toți cei care s-au adunat în Piața Victoriei au venit să arate că schimbarea vine și de la fiecare în parte, că vor veni și pe 26 mai la vot să arate prin votul lor că e timpul României.”

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Totodată, liderii PNL au dat mesajele cele mai puternice pentru  viitorul european al României, în timp ce șeful statului a pledat cu pasiune cauza referendumului și i-a chemat pe români să vină cu toții  la vot, pe 26 mai.

Odată ce pierdem independența justiției, pierdem  tot. Pierdem economia, pierdem bunăstarea românilor ”, a spus președintele. Iar nota de plată pentru catastrofa generată de PSD va fi plătită de români. Ca să nu ajungem acolo, Klaus Iohannis a chemat românii la vot.

S-au cocoțat în vârful statului infractorii, nu ca să rezolve problemele României, nu ca să-i ajute pe români. Ca să se ajute ei pe ei. Rușine! Și fiindcă așa nu se mai poate, dragi români, fiindcă așa nu se mai poate, vă chem eu, Președintele României, la vot la referendum! Dați un răspuns, ferm, clar, puternic acestei guvernări PSD-iste eșuate. Eliberați România! Vă aștept pe toți la vot pe 26 mai. Pentru România, pentru viitorul României, la vot!”

Klaus Iohannis, președintele României

Klaus Iohannis a avut cuvinte de apreciere la adresa echipei de lideri și candidați PNL la europarlamentare: ”Cea mai tare echipă, cu cei mai buni candidați! Eu personal sunt convins că ei vor câștiga alegerile împreună cu voi (…)  Și pentru ca să fim bine reprezentați în Europa, avem nevoie de această echipă puternică, care va câștiga europarlamentarele!

Președintele PNL Ludovic Orban i-a chemat și el pe toți românii la vot, pe data de 26 mai. “Chem alături de noi toți românii de bună credință să creadă în Partidul Național Liberal, să creadă în șansa pe care o au de a duce România în primul rând!”, a spus președintele PNL.

miting PNL Bucuresti

Și Rareș Bogdan, candidatul de pe locul întâi al listei PNL pentru europarlamentare, a spus că pe 26 mai “este vremea să eliberăm România”.

Le mulțumesc tuturor, celor care au venit din Moldova din Transilvania, din Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, din Dobrogea, din Bucovina și din București și le mulțumesc miilor de bucureșteni care astăzi au ales să ni se alăture pentru a arată ca România nu mai vrea PSD, pentru a arăta că singura forță politică capabilă să învingă Partidul Social Democrat este Partidul Național Liberal. Noi vrem să facem ceea ce PSD nu au făcut împreună cu aliații lor, noi vrem să mărim subvenția în agricultură, la media europeană. Noi vrem să anulăm toată birocrația care blochează absorbția de fonduri europene, avem 64 de condiționalități iar Polonia are 6. Vrem ca în fiecare oraș din România să se trăiască ca la Cluj, ca la Alba, ca la Suceava, ca la Arad, ca la Oradea, ca la Deva, ca la Timișoara, astfel încât românii să nu mai plece peste graniță. Vrem să-i aducem pe frații noștri acasă iar pentru asta trebuie să le arătăm că se poate, că liberalii știu, și mai vrem ceva, și împreună cu dumnevoastră, vreau să-mi promiteți că veți cere asta.

Rareș Bogdan, candidat PNL

* acesta este advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.