Cum s-au distrat romașcanii la zilele municipiului (foto)

de | 21/05/2019 | Eveniment, Local

Zilele municipiului Roman au însemnat, anul acesta, nouă zile de manifestări și un total de 40 de evenimente. Bugetul aprobat de Consiliul Local pentru buna desfășurare a acestei ediții a fost de 145.000 de lei, iar o raportare exactă privind modul în care au fost cheltuiți banii se va face în perioada următoare. De precizat că peste 62.000 de lei din buget au reprezentat premii pentru elevi și profesori care au făcut performanță. 

Pentru romașcani, zilele municipiului au însemnat momente diferite, în funcție de domeniile de interes ale fiecăruia. Primele două zile au fost dedicate omagierii episcopului Melchisedec Ștefănescu. Miercuri, 15 mai, a fost despre educație (Gala Excelenței în Educație, Dialogul Științelor, premierea câștigătorilor Concursului „Prietenii Pompierilor”), interculturalitate (întâlnirea oficială a administrației publice romașcane cu delegaţia din orașul Montluçon, Franța) și spirit civic (premiile Eco – Pentru un municipiu curat trebuie să ne dăm mâna „Romanul, curat și verde” – ediția a X-a).

Gala Excelenței în Educație
Dialogul Științelor
premiile Eco
Întâlnirea oficială a administrației publice romașcane cu delegaţia din orașul Montluçon, Franța.

Joi, 16 mai, liceenii au participat la un concurs de scenete istorice, iar la Biblioteca “G.R. Melidon” s-a desfășurat simpozionul și concursul național “Culoarea Lecturii în Bibliotecă”, ediția a X-a. 

Vineri a fost ziua legăturii cu valorile autentice (Festivalul Expo „Roman Metropolitan” – ediția a II-a, colocviu “Dascăli romașcani de altădată” – ediția a VIII-a) și a sportului (show sportiv Cupa Primăverii).

Cele mai așteptate au fost, însă, spectacolele în aer liber. În ciuda vremii capricioase, romașcanii au umplut atât spațiul din fața senei, cât și terasele, în fiecare dintre cele trei seri. 

Grupul vocal „Floare de colț”
Ștefan Enășel Romașcanul

Vineri au concertat grupul vocal „Floare de colț” al Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț, Ștefan Enășel Romașcanul, Ansamblul „Floricică de la munte” și Călin Brăteanu. Sâmbătă, după evenimentele din prima parte a zilei (festivalul-concurs național de muzică ușoară “Muzica e viața mea“, concursul zonal de box Memorialul „Bardă Dumitru” – ediția a IX-a, inaugurarea Sălii de expoziție „Alexandru Cojocaru” a muzeului “Vila Hogaș”, meci de fotbal, vernisajul expoziţiei temporare „Personala George Leteanu”), au urcat pe scenă Matteo și trupa Zdob și Zdub. 

Matteo

Zdob și Zdub

Duminică, romașcanii au asculat mai mulți tineri talentați din oraș, după care au dansat și cântat împreună cu Monica Anghel, Liviu Teodorescu și Lidia Buble. 

Monica Anghel

Liviu Teodorescu

Lidia Buble

Luni, 20 mai, Gala Excelenței Romașcane a premiat mai mulți cetăți implicați în viața comunității,. Premierile s-au împletit armonios cu momente artistice susținute de elevii Școlii de Artă “Sergiu Celibidache”. 

Zilele municipiului Roman s-au încheiat marți, 21mai, de ziua Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, cu expoziția temporară și gala “Muzee și Școli”, de la Muzeul de Istorie Roman. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

se incarca

Cele mai citite articole

se incarca