CJ vrea să înregistreze ca marcă numele eroinei din Roman “Viorica Agarici”

de | 24/05/2019 | Administrație, Județean

În ședința extraordinară care va avea loc azi, 24 mai, începând cu ora 15,00, consilierii județeni vor trebui să dezbată și să voteze proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului județului Neamț pe anul în curs. 

În proiectul de rectificare a bugetului se regăsește și o alocare de “5.000 de lei pentru identitatea vizuală pentru promovarea colecției muzeale/expozției foto-documentare dedicate comemorării eroinei Viorica Agarici în vederea înregistrării mărcii <Viorica Agarici> la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Conform legislației actuale, marca este un semn distinctiv menit să diferențieze produsele și serviciile, reprezintă o garanție pentru consumator și un instrument de publicitate care asigura distribuția produselor, iar „înregistrarea mărcii confera titularului său un drept exclusiv asupra mărcii”. Astfel, toate evenimente dedicate Vioricăi Agarici vor trebui să se facă cu acordul CJ Neamț, dacă acest punct al proiectului va fi aprobat, iar numele eroinei romașcane va fi înregistrat ca marcă.

viorica agarici

În același proiect de hotărâre se prevede ca 140.000 de lei din bugetul județului să fie alocați pentru documentații tehnico-economice în vederea restaurării Casei Celibidache și a reabilitării Atelierului de producție ce aparține Teatrului Tineretului. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.