Topul localităților în care PNL a adunat cele mai mari procente

de | 27/05/2019 | Județean, Politică

Cu un scor de 27,68 %, PNL Neamț se află peste media națională a partidului. Mai important este că în județul în care PSD are cele mai multe primării și al cărui președinte al Consiliului Județean este Ionel Arsene, considerat unul dintre cei mai puternici pesediști și apropiat al lui Liviu Dragnea, PNL suflă în ceafa social democraților cu mai puțin de un procent și jumătate.

Primarii PNL și-au făcut datoria cu brio, cele mai „răsunătoare” victorii PNL le-a înregistrat în comunele Moldoveni (49,93 %), Drăgănești (47,61 %) și Trifești (45,36 %). Peste 40% PNL a înregistrat și la Boghicea, Icușești, Ruginoasa, Dragomirești, Bahna, Cordun și Bicazu Ardelean. În 31 de unități administrativ teritoriale (UAT – comune, orașe) din județ PNL s-a clasat pe primul loc, uneori la limită (cu doar 0,87% în Roznov), alteori categoric (în Moldoveni cu 27,67 % mai mult față de locul doi).

Surprinzătoare a fost victoria PNL în Săbăoani, cu un procent de 29,38 %, cu 2,56 % mai mult ca USR Plus și 7,16 % mai mult ca PSD.

Nu totul e roz însă: în două UAT-uri înfrângerea ar putea fi mai amară ca de obicei. În primul rând la Tămășeni, unde, cu primar PNL, USR Plus a surclasat formațiunea liberală cu 16,20 %. Dar probabil cea mai puternică lovitură de imagine vine din capitala județului unde, pe fondul unor „bâlbe” ale organizației locale și ale primarului Dragoș Chitic, PNL obține 22,65 %, cu mai mult de un procent sub USR Plus.

Cele mai slabe rezultate PNL, le-a înregistrat la Oniceni, Pâncești și Grumăzești, localități în care nu a trecut de 20%.

Mugur Cozmanciuc la vot 2

Am mai spus-o și o mai spun și astăzi: cea mai bună înjurătură într-o democrație este să-ți pui ștampila pe buletinul de vot. Le mulțumesc tuturor celor care au votat și susținut PNL-ul, le mulțumesc din suflet și cu sinceritate, pentru că au crezut în această echipă pe care noi o construim în județul Neamț, cu oameni de calitate, care au pus suflet și care cred în proiecte de dezvoltare a județului. Este un vot care ne responzabilizează și un vot care ne face să privim onest și sincer spre viitor: PNL neamț să aibă puterea să pregătească corect și transparent alegerile prezidențiale, alegerile locale și alegerile parlamentare. Lansez conceptul Neamț 2030, pol de dezvvoltare durabilă al Moldovei și al României.
PNL este câștigătorul moral și principial al acestor alegeri. Validarea referendumului într-un județ în care PSD a reprezentat o forță, dovedește că PNL a ales drumul corect și acest drum va fi continuat de echipa PNL Neamț atât pentru alegerile din 2020 cât și pentru construcția proiectului Neamț 2030.
Vreau să le mulțumesc și celor care au avut alte opțiuni politice pentru că au mers la vot și vreau să-i rog pe cei care nu au mers ca pe viitor să o facă și să aleagă dintre competitori pe cei care îi reprezintă corect.
Vă asigur că europarlamentarii votați de nemțeni vor fi parteneri ai Neamțului și susținători ai proiectelor de care Moldova are nevoie pentru a se dezvolta.

Mugur Cozmanciuc, președintele pNL Neamț

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.