Topul localităților în care PSD a adunat cele mai mari procente

de | 27/05/2019 | Județean, Politică

Chiar dacă e pentru prima dată în istoria postrevoluționară când PSD pierde un tur de alegeri (într-o competiție pe partide), la Neamț lucrurile nu au stat la fel de rău: la nivel de județ ocupă primul loc cu ajutorul ruralului. La Oniceni a câștigat cu un scor zdrobitor – 74,04 %, la Pâncești a obținut 60,93 % iar la Poienari, Grumăzești și Războieni au obținut peste 50%. În alte 14 comune PSD a obținut peste 40%.

Cifrele arată că cel mai mare succes l-a înregistrat în localitățile aflate la distanțe mari de aglomerările urbane: Gorun (com. Oniceni) – 90,85 %, Moreni (Văleni) – 80,21 %, Solca (Oniceni) – 77,00 %. În alte 14 localități a obținut peste 60%: Oniceni, Mărmureni din com. Oniceni; Valea Ursului, Bucium, Giurgeni, Valea Enei, Chilii și Muncelu de Jos din com. Valea Ursului; Curechiștea din com. Grumăzești; Groși din com. Brusturi; Ciurea din com. Pâncești; Huisurez din com Dămuc; Cuci din com. Bozieni; Nechit din com. Borlești. În total PSD a fost primul partid clasat în 42 de Unități Administrativ Teritoriale (UAT – comune și orașe).

Dar, ca și la celelalte partide, nu peste tot alegerile au decurs așa cum și-ar fi dorit – la Săbăoani au înregistrat o înfrângere neașteptată, iar pe alocuri victoria ridică semne de întrebare – la Târgu Neamț au câștigat doar la 10 procente distanță. Cele mai zdrobitoare înfrângeri PSD le-a înregistrat în comunele Tămășeni, Gârcina, Bicazu Ardelean și Dumbrava Roșie, unde nu au reușit să treacă de 20%, ba chiar în Adjudeni (com. Tămășeni) și Borniș (com. Dragomirești) nu au reușit să depășească de 10%.

Le mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat încrederea și votul lor. Datorită votului pe care ei l-au dat echipei PSD, vom trimite în Parlamentul European o echipă care să se lupte pentru interesele României, mai presus de orice. Suntem a șaptea țară ca mărime din Uniunea Europenă și merităm să avem un loc fruntaș în cadrul Uniunii. Numărul de voturi pe care l-am obținut în județ arată că oamenii au înțeles că noi ne ținem promisiunile. Mai vreau să mulțumesc și nemțenilor care nu ne-au votat. Voturile exprimate de cetățeni arată că democrația funcționează.

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.