Nemțeni care au stat la coadă, miercuri, din cauza alegerilor

de | 29/05/2019 | Administrație, Județean

Peste 100 de oameni au stat miercuri, 29 mai, la rând în clădirea în care funcționează Consiliul Județean și Prefectura Neamț. Este vorba despre nemțenii care au muncit duminică, în ziua alegerilor, în secțiile de votare, preluând cărțile de identitate ale alegătorilor și întregistrând participarea la vot. 

Parte din operatori (în ordine alfabetică) au fost chemați miercuri la Piatra-Neamț pentru a li se face plata pentru munca de duminică. 

Unul dintre cei care au stat la rând a ajuns față-n față cu persoana care dădea banii la două ore după ce s-a așezat la coadă.

Am stat două ore într-un hol îngust, la subsolul clădirii, la coadă. Mi-am imaginat ce au simțit cei care au vrut să voteze duminică și au stat la rând, 2, 3, 7 sau 10 ore. A fost umilitor. Parcă stăteam la rând să ne dea cineva banii de pomană, în condițiile în care noi am muncit o zi și-o noapte, pe lângă simulările anterioare. Nu înțeleg de ce trebuie să venim la piatra-Neamț dacă noi suntem din toate colțurile județului. Suntem în era tehnologiei, dar aici nu se poate să primim banii pe card sau prin mandat, trebuie să cheltuim noi bani să venim să fim plătiți. Este absurd.

Presa a mai scris despre această situație care frizează logica și cu ocazia altor alegeri, dar  inerția din administrația publică pare fără soluție. 

operatori de vot rand plata bani CJ

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.