Cadou de la Ministerul Sănătății, de ziua Spitalului Roman

de | 31/05/2019 | Local, Sănătate

Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit un “cadou” nesperat de la Ministerul Sănătății, chiar cu o zi înainte de a se sărbători 221 de ani de activitate medicală la Roman.

Este vorba despre echipamente în valoare de 3,5 milioane de lei. Contractul urmează a ajunge la Primăria Roman – Spitalul Municipal de Urgență Roman este, din punct de vedere administrativ, subordonat Primăriei – pentru a fi semnat, iar administrația publică locală urmează a cofinanța acest contract cu 10% din suma totală.

La începutul anului 2019, medicii șefi de secții din cadrul Spitalului au făcut referate de necesitate de mijloace fixe (aparatură medicală) ce însumau peste 12 milioane de lei. Astfel, aproximativ o treime din solicitările cadrelor medicale vor fi deja rezolvate. Celelalte solicitări ar putea primi finanțare din bugetul local sau din alte surse atrase. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.