presshub.ro: Un deceniu de eșecuri în accesarea de fonduri europene pentru centrul istoric al Alexandriei – PressHub

de | 06/06/2019 | Bani Europeni

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman este un loc cu valoare simbolică. Actuala stradă a Libertăţii era, în trecutul istoric al oraşului, locul în care negustorii socializau şi îşi desfăşurau activitatea. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult între timp. De altfel, centrul oraşului a rămas locul în care comercianţii preferă să-şi vândă produsele, acest specific al pietonalului fiind păstrat de-a lungul timpului. Practic, pietonalul nu este doar un spaţiu de tranzit pentru locuitori, ci este locul simbolic în care ei se întâlnesc, socializează, se plimbă, negociază. De aceea, felul în care el arată devine un fel de reper în conştiinţa celor mulţi, care simt degradarea ca pe o stare de fapt şi ca pe o caracteristică a oraşului de care ei se simt ataşaţi. Se împlinește un deceniu de când municipalitatea promite o reabilitare totală a acestui spaţiu, dar proiectul e prea costisitor pentru a fi…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.