În weekend: Romanul devine capitala criticii literare românești

de | 06/06/2019 | Cultură, Local

Romanul devine capitala criticii literare românești în acest sfârșit de săptămână. Vineri și sâmbătă, pe 7 și 8 iunie, va avea loc Festivalul Național “Garabet Ibrăileanu”. Evenimentul se află la a II-a ediție și este organizat de Uniunea Armenilor din România, filiala Roman (scriitorul și criticul literar Garabet Ibrăileanu a locuit la Roman în prima parte a vieții sale, fiind descendent al unei familii de armeni). 

Toate manifestările se vor desfășura în sala de festivități a Primăriei municipiului Roman, intrarea fiind liberă.

Vineri, în prima zi a festivalului, manifestarea de maxim interes este simpozionul dedicat lui Garabet Ibrăileanu, simpozion ce-și propune să surprindă în tușe inedite viața, personalitatea și opera criticului literar. 

Sâmbătă, la Roman, se vor decerna premiile naționale al Uniunii Scriitorilor Români pentru. Critică literară. De asemenea, vor fi premiați câștigătorii concursului de aforisme originale. 

Programul complet al manifestărilor acestui festival este următorul:

program festival G Ibraileanu

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.