Afiliere internațională și premii pentru Banca pentru Alimente

de | 09/06/2019 | Actualitate, Național, Social

Banca pentru Alimente, un proiect social care-și propune să lupte împotriva risipei alimentare în România, a primit recunoașterea națională și internațională a activității desfășurate la București, Cluj și Roman. 

Proiectul Banca pentru Alimente a fost acceptat, de curând, ca proiect partener al Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA). Decizia a fost luată de reprezentanții federației europene în cadrul convenției anuale FEBA 2019. 

Această recunoaștere vine ca o apreciere a efortului depus, pornind de la o idee și ajungând în mai puțin de trei ani la un proiect funcțional, proiect care a fost monitorizat de delegați ai FEBA din șase în șase luni. Următorul pas este apariția în Romania a mai multor bănci regionale funcționale, care împreună să se unească în cadrul unei Fundații/Federații naționale și acceptarea acesteia, în urma monitorizării, ca membru plin al FEBA.”

Gabriel Sescu, fondator Banca pentru Alimente

Acest proiect a ajuns în atenția publică, zilele acestea, și datorită Galei Societății Civile, ediția 2019. Banca pentru Alimente a primit premiul special pentru Organizația NEW ENTRY, susținut de Bursa Binelui, și premiul II la secțiunea Protecția mediului, susținută de Lidl Romania

* sursa foto: Gala Societății Civile/Facebook

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.