Cine sunt premiații Festivalului „Garabet Ibrăileanu”

de | 10/06/2019 | Actualitate, Cultură, Local

A doua ediție a Festivalului național “Garabet Ibrăileanu” și-a desemnat câștigătorii. Evenimentul a avut loc la Roman în perioada 7-8 iunie și a fost organizat de Uniunea Armenilor din România, filiala Roman. 

În cadrul festivalului au avut loc mai multe manifestări distincte: un simpozion ce a evocat personalitatea lui Garabet Ibrăileanu, decernarea premiilor pentru critică literară, decernarea premiilor de aforisme originale și momente artistice armenști. 

La acordarea premiului național pentru critică literară “Garabet Ibrăileanu” și a premiului pentru debut au fost prezenți Excelența Sa – Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei în România, primarul Lucian Micu, Sorin Lavric – director de programe interne în cadrul Uniunii Scriitorilor din România (USR),  Varujan Vosganian – membru USR și președintele Uniunii Armenilor din România și, firește, Emanuel Nazaretian – președintele fialialei Roman a Uniunii Armenilor din România. 

Premiul național de critică literară “Garabet Ibrăileanu”, acordat ca recunoaștere pentru întreaga activitate de până acum, a revenit prof. univ. dr. Vasile Spiridon, de la Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău. 

Premiul pentru debut în critică literară  a ajuns la Gabriela Gheorghișor, lector univ. dr. La Universitatea din Craiova. 

Juriul concursului de aformise a fost compus din Lucian Strochi (președinte), Emilian Marcu și Cornel Paiu. Cei trei au trebuit să analizeze aproximativ 1.300 de aforisme, iar premianții sunt următorii:

  • Claudia Marina Mitră – Botoșani (premiul I)
  • Elena Timofte – Piatra Neamț (premiul II)
  • Nicolae Schițco – Chișinău (premiul III)

Marele premiu al Festivalului a fost acordat poetului Emilian Marcu. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.