Ce beneficii au absolvenții care se angajează

de | 11/06/2019 | Economic, Județean, Util

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț reamintește absolvenților din promoția 2019, că pentru a profita de anumite beneficii special gândite pentru această categorie, trebuie să se înregistreze la Agențiile Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din raza de domiciliu.

Absolvenții înscriși în evidența instituției în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, în urma angajării, pot beneficia de:
• prima de inserție în valoare de 1.500 lei;
• prima de instalare în valoare de 12.500 lei, dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 de km de domiciliu, iar ca urmare a angajării se schimbă și domiciliu sau reședință; această primă se plătește în 2 tranșe;
• prima de relocare (chirie), în cuantum de maxim 900 lei lunar, timp de 36 luni, dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 de km de domiciliu.

La expirarea celor 60 de zile, absolvenții care nu au reușit să ocupe un loc de muncă vor beneficia de indemnizație de șomaj, în cuantum de 250 lei lunar, timp de 6 luni. Pentru absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu bacalaureatul, ultima zi în care se pot înscrie este 30 iulie 2019.

Elevii din ultimul an de studiu, care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii, pot obține aceleași beneficii dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență. Din bugetul asigurărilor pentru șomaj se subvenționează și angajatorii care încadrează în muncă absolvenți înscriși în evidența AJOFM Neamț, cuantumul subvenției este de 2.250 lei lunar, timp de 12 luni.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.