Un sindicat vrea să-l dea în judecată pe deputatul Bulai

de | 20/06/2019 | Național, Politică

Sindicatul Român al Jurnaliștilor (SRJ) MediaSind “analizează” acționarea în judecată a deputatului USR de Neamț, Iulian Bulai. Reacția MediaSind vine după ce, în cadrul ședinței Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, parlamentarul nemțean i-a adresat mai multe întrebări Claudiei Victoria Nicolae, director general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES.

Întrebările care i-au deranjat pe sindicaliști se referă la Ombudsman-ul AGERPRES. Deputatul Bulai a întrebat care sunt atribuțiile persoanei care ocupă acest post, iar Claudia Nicolae a explicat că rolul lui este să primească și să răspundă la petiții și solicitări aferente Legii 544/2001. Ulterior, Iulian Bulai a întrebat de ce persoana care ocupă acest post se deplasează în străinătate, fiind parte din delegații în care ar trebui să se regăsească jurnaliști. Directorul general al AGERPRES a precizat că între instituție și Federația Europeană a Jurnaliștilor există un parteneriat mai vechi, că persoana care este Ombudsman a inițiat acel parteneriat și că ocupă, în același timp, și funcția de lider de sindicat, astfel explicându-se prezența la întâlniri din străinătate, la care, în opinia șefei AGERPRES, instituția a fost bine reprezentată. Adică, aceeași persoană (Cristi Godinac) este, concomitent: Omusdman, lider SRJ MediaSind, reprezentant AGERPRES în diverse delegații/proiecte.

“Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind condamnă modul superficial, tendenţios şi neprofesionist de care a dat dovadă deputatul USR Iulian Bulai în cadrul audierilor directorului general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, ce au avut loc în data de 19 iunie 2019, la ședința Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare din masă din Camera Deputaților. (…) Având în vedere atacurile deputatului Iulian Bulai la adresa activității AGERPRES și a MediaSind, organizația noastră solicită conducerii USR retragerea de urgență a politicianului  din calitatea de membru al  Comisiei de Cultură, Arte și Mass-Media din Camera Deputaților. SRJ MediaSind analizează împreună cu casa de avocatură cu care are încheiat contract de colaborare acționarea în instanță a acestui politician.”

comunicat MediaSind

Iulian Bulai spus că este pentru prima dată când un sindicat îl amenință cu acțiune în instanță. 

E prima dată când un sindicat mă amenință cu tribunalul pentru că-mi fac treaba, ca parlamentar, în Comisia de cultură. Dar nu e prima dată când văd că instinctul de autoapărare e mai puternic decât acceptarea rolului pe care-l are controlul parlamentar. Și oricât aș sprijini sindicatele, le amintesc reprezentanților SRJ MediaSind că rolul lor nu e să se apere pe ei înșiși de întrebări legitime, la care se pot găsi – dacă există – răspunsuri legitime, ci să lupte în fiecare zi pentru drepturile jurnaliștilor. Eu voi continua să pun întrebări incomode. Chiar și despre lideri de sindicat.

Iulian Bulai, deputat USR de Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.