Cod roșu de fenomene periculoase: oameni evacuați din case

de | 20/06/2019 | Actualitate, Județean

Locuitorii din Piatra-Neamț și alte câteva comune din județ au stat aseară cu teamă, din cauza unei avertizări de cod roșu de averse și ploi. Avertizarea a fost pentru intervalul 23.30 – 01.00 și, din păcate, unii nemțeni au simțit din plin puterea naturii. 

Pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de codul roșu de fenomene meteo periculoase, începând cu ora 22:15 a fost activată grupa operativă, iar în sprijinul pompierilor din Piatra Neamț au fost chemate echipaje de la Detașamentele de pompieri Roman și Târgu Neamț. Având în vedere multitudinea situațiilor de urgență create de manifestarea fenomenelor meteo periculoase au fost solicitate forțe de la ISU Iași, ISU Vaslui și ISU Suceava”, au transmis reprezentanții ISU Neamț. 

Apa a intrat în case și curți și a adus aluviuni pe carosabil, cel mai afectat fiind cartierul Văleni din Piatra-Neamț. De acolo, pompierii militari au evacuat 15 persoane, din care 3 copii.

inundatii Valeni Piatra Neamt 4
inundatii Piatra Neamt Valeni 2
inundatii aluviuni carosabil
inundatii Valeni Piatra Neamt 4

* foto: ISU Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.